Istorie

Institutul de Modă Burgo a fost fondat în anul 1961 de către editorul Fernando Burgo, a cărui lungă și înfloritoare experiență în domeniul modei s-a dovedit a fi un real succes. Angajamentul său de a-și împărtăși cunoștințele cu fiecare student interesat de modă este rezultatul a 50 de ani de experiență în industria modei. Îndrumarea sa le facilitează studenților posibilitatea de a rămâne în contact cu lumea modei și cu toate oportunitățile de pregătire și de muncă efectivă pe care aceasta le are de oferit.

Roberto Cavalli alături de directorul Fernando Burgo, care prezintă cartea „Il Figurino di Moda”, publicată de institutul nostru.

Vittorio Missoni și directorul Fernando Burgo. În 2004 Institutul de Modă Burgo și faimoasa casă de modă Missoni au participat împreună la o prezentare de modă, eveniment organizat de Ambasada Italiei și Ministerul Industriei Egiptene.

Onorabila Tiziana Maiolo acordă un premiu Institutului de Modă Burgo cu ocazia unei prezentări de modă pentru studenți. În imagine, de la stânga la dreapta: onorabila Tiziana Maiolo, Mario Boselli (președintele Camerei de Modă din Milano); directorul Fernando Burgo și prezentatorul Giovanni Battezzato.

Primăria orașului Milano a decis să îl premieze cu Ambrogino d'Oro 2014 (Meritul Civic) pe directorul Fernando Burgo, fondatorul primului Institut de Modă Burgo din Milano (în anul 1961). Fernando Burgo este de asemenea autorul primelor și celor mai populare manuale de design de modă: manualul de fashion design (Il Figurino di Moda) și cel de croitorie (Il Modellismo Sartoriale). Institutul său de modă, cu birouri în Italia și în multe țări străine, le predă studenților din întreaga lume elementele de bază ale designului de modă și croit, creând locuri de muncă și conferind strălucire caracterului deosebit al orașului Milano în acest domeniu.