Metodologia

Calitatea și ritmul accelerat de învățare sunt garantate de următorii factori:

Lecții personalizate

Profesori care se ocupă de studenți în mod individual, conturând o programă școlară personalizată.

Sistem didactic exclusiv

Sistem de predare exclusiv, cu cărți și instrumente unice în lume care le sunt distribuite studenților în mod gratuit.

Teste și verificări lunare

Teste și verificări lunare menite să evalueze progresul studenților și să faciliteze intervenția promptă în caz de dificultate și de întârziere în respectarea programei școlare.

Profesori dinamici

Profesori dinamici, eficienți și mai ales mereu la zi cu ultimele informații în domeniu. Ei sunt dornici de a împărtăși cu noua generație cunoștințele tehnice pe care le posedă și experiența dobândită de-a lungul anilor.
Profesorii sunt selectați cu foarte mare atenție pe baza talentului și aptitudinilor foarte bine dezvoltate. Ei sunt instruiți în abordarea metodologiei și mereu în contact cu noile oportunități de perfecționare, astfel încât cunoștințele lor să fie constant actualizate.

Număr limitat de studenți

Fiecare profesor are un număr limitat de studenți pentru a putea garanta o învățare optimă.

Sălile de clasă

Toate sălile de clasă sunt echipate cu instrumente moderne și actualizate, care îi permit studentului să învețe să utilizeze același echipament cu care va trebui să lucreze și atunci când va intra în câmpul muncii.

 

Cărțile noastre

Material didactic constituit din cărți și liniare patentate de Institutul de Modă Burgo, oferite în mod gratuit tuturor studenților.
Încă de la începutul activității sale, Institutul de Modă Burgo a încercat să le ofere studenților săi instrumente adecvate precum cărți, copii ale notelor de curs, grafice, șabloane, astfel încât predarea sistemului de modă să aibă loc în condiții optime. Experiența obținută prin edițiile mai multor cărți a culminat cu realizarea a două cărți pe care experții în modă le consideră pietrele de hotar în ceea ce privește metodele de predare a modei. Aceste cărți sunt „Il Modellismo” (ultima ediție 2018) și „Il Figurino” (ultima ediție 2019). Ele sunt actualizate în mod constant, astfel încât să meargă la pas cu evoluția constantă care are loc în lumea modei.

 

Il Figurino di Moda

Il Figurino di Moda

Datorită calității și simplității ilustrațiilor pe care le conține, această carte a devenit un instrument esențial pentru designerii de modă din întreaga lume, care pot desena informații importante și sugestii pentru crearea de schițe și colecții de modă. Manualul are 400 de pagini, conține 210 desene și 195 de schițe și include vestimentație pentru femei, bărbați și copii, lenjerie intimă, costume de baie, dar și pantofi, bijuterii și accesorii. Pornind de la modelul înfățișării umane până la pozițiile corpului în mișcare, cartea analizează în detaliu toate aspectele feței și corpului, oferind la urmă și un rezumat al principalelor tehnici de colorare și de rendering. Una dintre secțiuni este dedicată desenelor tehnice, vitale pentru crearea unei colecții de modă. Manualul conchide cu istoria modei timpurii și contemporane, din perioada civilizației antice egiptene până la designerii care au marcat secolul XX.
Un indice bine structurat îi permite profesorului să verifice respectarea programului de studiu pe parcursul desfășurării cursului.

Il Modellismo Sartoriale

Catalogată ca fiind una dintre cele mai importante și celebre cărți din lumea creării tiparelor, acest volum reprezintă de peste 20 de ani un punct de referință în domeniu la nivel internațional, fiind din acest motiv tradus în peste 10 limbi. Activitatea profesorilor este susținută de această carte care, datorită unui vocabular simplu și clar, facilitează învățarea tehnicilor de construcție a tiparelor. Cartea este folosită atât în sistemul de croitorie, cât și în cel industrial. Cele 464 de pagini ilustrează o gamă variată de tipare de îmbrăcăminte pentru femei, bărbați, copii, tipare de lenjerie intimă, costume de baie, rochii de mireasă, rochii de maternitate. Prima parte abordează studiul măsurătorilor și confecționării articolelor de îmbrăcăminte, urmată de construcția bazelor și a tuturor opțiunilor de transfer. Cartea se încheie cu o secțiune dedicată dezvoltării dimensiunilor și modelării industriale și cu principalele concepte de fibre, fire, țesături și materiale. 

Il Modellismo Sartoriale